iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Takto ne: ze špatně zabaleného masa může skapávat syrová krev na zeleninu uskladněnou o poschodí níže.
MZe
Takto ne: nekrájet zeleninu společně s masem.
MZe
Ihned po krájení důkladně omyjte prkénka i nože.
MZe
Různá prkénka na maso, zeleninu a ovoce
MZe
V restauracích se často používají různobarevná prkénka, aby se kuchaři vyhnuli křížové kontaminaci.
MZe
Na prkénku po krájení masa nikdy hned nekrájejte zeleninu, nejdříve ho omyjte.
MZe
Mezi jednotlivými operacemi v kuchyni si myjte ruce.
MZe
Než použijete nůž, kterým jste krájeli maso, důkladně ho omyjte.
MZe
Související články
Jak na to, aby vám syrové vejce v domácí majonéze nezkazilo Vánoce
Veterináři našli v Lounech další čtyři tuny drůbežího z Polska se salmonelou
Veterináři zadrželi tunu polského kuřecího ze salmonelové šarže
Vzácnou salmonelu, která postihla Ústečany, si někdy lidé vozí z Egypta