náhledy
Batáty, mrkev, červená řepa pokrájené na plátky a nasušené. Někdo je také připravuje tak, že plátky lehce nasolí, nechá z nich vytáhnout vodu, pak je osuší a rozloží do sušičky vyložené pergamenovým papírem, případně je jen lehce potře olivovým olejem. A pak jednoduše usuší jako křížaly.
Autor: Getty Images
Zeleninu můžete samozřejmě nakrájet i na hranolky, smažit či sušit ovšem budete o něco déle.
Autor: Getty Images
Jak si zeleninu na sušení nakrájíte, to je jen na vás. Určitě se ale vyplatí společně sušit zhruba stejně silné a velké plátky, jinak se při sušení těžko hlídají.
Autor: Getty Images
Sušené zeleninové plátky ochucené solí zachutnají i dětem.
Autor: Getty Images
Sušit či smažit lze i batáty, tedy sladké brambory. Základem jsou stejnoměrně pokrájené plátky, dochutit je lze solí i čerstvě mletým pepřem.
Autor: Getty Images