Polévka z medvědího česneku čtenářky a blogerky jménem Evi
gathermoments.blogspot.cz
Panacota s květy fialek...
Hana Košťálová
Medvědí závitky připravíte z čerstvých listů medvědího česneku a lučiny či jiného čerstvého sýra.
David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Tempura z mladých kopřiv
David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Zkuste při přípravě játrových nebo kvasnicových knedlíčků nahradit klasické stroužky pokrájenými lístky medvědího česneku.
Stanislava Neradová
Piškotová roláda s violkovými květy
David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Nasbírané listy medvědího česneku s květy. I ty jsou jedlé.
David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Jana Vlková při sběru medvědího česneku používá krátké zahradnické nůžky, aby rostliny nepoškodila.
Martina Čermáková
Listy medvědího česneku při sběru ukládejte ideálně do plátěného pytlíku, ve kterém se nezapaří.
Martina Čermáková
Medvědí česnek je ozdobou každé bylinkové zahrádky.
Stanislava Neradová
Po odkvětu se medvědí česnek stáhne pod zem. Proto je dobré si jeho místo v záhonu označit, abyste rostlinku při pletí omylem nevytrhli.
Stanislava Neradová
Česnek podivný má výrazně užší listy, ale vlhké lokality ho lákají stejně jako česnek medvědí.
Martina Čermáková
Česnáček lékařský (z angličtiny "česneková hořčice"). Pro zahrádkáře plevel, pro kytkoužrouta a jeho slanou kuchyni požehnání.
Martina Čermáková
Jemné a voňavé květy fialek mají využití ve sladké kuchyni.
Martina Čermáková
Bršlice kozí noha v plné kráse, jedlá a výtečná (chutnající po mladé petrželce)
Martina Čermáková
Květy sedmikrásek jsou asi nejdostupnější jedlé květy.
Martina Čermáková
Mladé kopřivy můžete podle Jany Vlkové nasekat v podstatě do čehokoliv a neuděláte chybu.
Martina Čermáková
Kerblík lesní je také příbuzný s petrželí či celerem.
Martina Čermáková
Čerstvé lístky kerblíku mají osvěžující jemnou chuť mladé petrželové natě.
Martina Čermáková
Nastříhané lístky mladého šťovíku. Ideální do jarních salátů
Martina Čermáková
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Martina Čermáková
Ukázky z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Smart Press
Ukázky z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Smart Press
Ukázka z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Smart Press
Do slaného koláče quiche lze přidat bylinky i ho podávat s čerstvým salátem. Ilustrační foto
Autor: Profimedia.cz