náhledy
Quiche lorraine, tedy lotrinský koláč. Slaná dobrota těžící z osvědčené kombinace opečené slaniny a cibule.
Autor: FTV Prima
Francouzský salát s grilovanými kuřecími jatýrky, další letní luxus na talíři. A za pár korun
Autor: FTV Prima
Těžko říct, jak to dělá, ale se Zdeňkem Pohlreichem si lze slušně zahrát i tenis, jak konstatoval i ligový hráč Pepa Kůrka. A ještě si pak mohl užít pozvání k šéfově grilu, na francouzské dobroty.
Autor: FTV Prima
Hladká mouka a máslo v poměru 2:1, špetka soli, případně pár lžic vody. Toť vše, co potřebujete na hladké těsto na korpus koláče.
Autor: FTV Prima
Vyválený plát těsta přeneste na formu na koláč pomocí válečku.
Autor: FTV Prima
Kousek zbylého těsta zmáčkněte do kuličky a s její pomocí přitiskněte těsto k formě i po jejím obvodu a v rozích.
Autor: FTV Prima
Přebytečné těsto ořízněte přitisknutím k ostrým okrajům formy.
Autor: FTV Prima
Těsto propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo.
Autor: FTV Prima
Utrhněte si kus pečicího papíru - zhruba odpovídající velikosti formy - a pomačkejte ho, aby byl měkčí a poddajnější.
Autor: FTV Prima
Pomačkaným pečicím papírem překryjte těsto na korpus a formu vyplňte suchou syrovou rýží.
Autor: FTV Prima
Korpus vysypaný rýží dejte předpéct.
Autor: FTV Prima
Na pánvičku dejte na kousek másla restovat slaninu pokrájenou na plátky a žlutou i červenou cibuli, taktéž pokrájenou.
Autor: FTV Prima
Restovanou slaninu s cibulí zalijte hrníčkem či sklenkou bílého vína, budou chutnější.
Autor: FTV Prima
Restovanou cibuli se slaninou pořádně promíchejte, aby se cibule zbavila co největšího množství vody.
Autor: FTV Prima
Směs podle chuti opepřete, případně i osolte.
Autor: FTV Prima
Odstraňte z korpusu pečicí papír s rýží.
Autor: FTV Prima
Předpečený korpus naplňte směsí slaniny a cibule.
Autor: FTV Prima
Náplň pěkně zarovnejte.
Autor: FTV Prima
V misce rozšlehejte tři žloutky se smetanou.
Autor: FTV Prima
Směsí žloutků se smetanou zalijte naplněný korpus, ideálně přímo na plechu, kde se bude koláč péct.
Autor: FTV Prima
Navrch ještě koláč posypte strouhaným parmazánem.
Autor: FTV Prima
Pečte 20 minut v grilu vyhřátém na 180 °C.
Autor: FTV Prima
Tenhle koláč musíte ochutnat, sotva ho vytáhnete z grilu.
Autor: FTV Prima
Koláč můžete naporcovat ještě teplý.
Autor: FTV Prima
Na talíři porci koláče ještě posypte třeba nasekanou pažitkou.
Autor: FTV Prima
Kombinaci měkkého křupavého těsta a restované cibule a slaniny považuje Zdeněk Pohlreich za geniální.
Autor: FTV Prima