náhledy
K posvícení patří koláče, ať už makové, povidlové či s tvarohem. Napečte si je, i když se letos budeme muset obejít mj. bez sousedského setkávání.
Autor: Profimedia.cz
Svatomartinskou husu podávejte s chlupatými knedlíky a zelím.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Nekynuté svatomartinské, nebo prostě posvícenské rohlíčky
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Těsto na nekynuté svatomarstinské těsto není složité, a s válením placek už vám pomohou i děti. Může se z toho stát pěkná rodinná tradice.
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Kruhovou placku pak nechte děti radélkem rozdělit na čtvrtiny a pak ještě na osminy...
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Na každou výseč se nanese náplň, například povidla, a pak už zavinujete jednotlivé rohlíčky.
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Vyplatí se zapisovat si osvědčené rodinné recepty na jedno místo, případně si rovnou pořídit rodinnou kroniku a do té si zaznamenávat rodinné události. Což může být nejen posvícení, ale třeba i každý společný výlet.
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Kdo by odolal pečené posvícenské huse.
Autor: Tradinář, Smartpress.cz
Knedlo vepřo zelo podle šéfkuchaře Michala Jeřábka
Autor: Kulinární studio MAFRA