3/ KROUHÁNÍ Nakrouhejte zelí nebo je ostrým nožem nakrájejte na co nejmenší části.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
4/ INGREDIENCE Na křenové zelí budete potřebovat ještě křen a cibuli.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
5/ KRÁJENÍ Cibuli nakrájejte na co nejmenší kousky.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
6/ STROUHÁNÍ Oloupejte křen a nastrouhejte najemno.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
7/ PŘIDÁNÍ KŘENU Do křenového zelí přidejte odpovídající množství křenu podle receptu.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
8/ NÁLEV Zalijte nálevem z octa, vody, cukru, soli a nakládacího koření Deko.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
9/ PROMÍCHÁNÍ Křenové zelí promíchejte a uchovávejte v lednici nebo sterilované ve sklenicích.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
10/ DOCHUCENÍ Směs dosolte.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
11/ KYSÁNÍ Zelí určené na kysání upěchujte, zakryjte listy zelí a kopru a nechte pracovat.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
Nakládání zelí je malý obřad, který stojí za to se naučit.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
Zelí je snadno dostupnou ingredincí, ze které jednoduše připavíte vitamínovou bombu. Na zimu ideální jako prevence před nemocemi.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
1/ LOUPÁNÍ Z hlávek odstraňte vrchní poškozené listy.
Robert Tichý pro Krásný Venkov
2/ KRÁJENÍ Hlávky překrájejte na menší kusy.
Robert Tichý pro Krásný Venkov