náhledy
Houbové karbanátky s rukolovým salátem a omáčkou oioli
Autor: Prima TV
Karbanátky je potřeba nechat pěkně pozvolna propéct. Ale hlídejte je, aby se nepřipálily, mají jen pěkně křupat.
Autor: Prima TV
Karbanátky je potřeba nechat pěkně pozvolna propéct.
Autor: Prima TV
Hříbky, žampiony, hlíva... Výběr je na vás.
Autor: Prima TV
Očištěné houby pokrájejte.
Autor: Prima TV
Houby pokrájejte spíše na drobnější kousky.
Autor: Prima TV
Na pánvi rozehřejte olivový olej.
Autor: Prima TV
Cibuli také pokrájejte na drobno.
Autor: Prima TV
Česnek podrťte a nasekejte na malé kousky.
Autor: Prima TV
Směs na pánvi ochuťte čerstvě drceným pepřem a solí,
Autor: Prima TV
Směs restujte, dokud houby nepustí všechnu vodu.
Autor: Prima TV
Toustový chleba pokrájejte na malé kostičky.
Autor: Prima TV
Nasekejte čerstvou petrželku.
Autor: Prima TV
Kostičky chleba i petrželku přidejte do směsi na pánvi, chleba do sebe skvěle natáhne zbylou tekutinu.
Autor: Prima TV
Nakonec přidejte ke směsi celé vajíčko a opět promíchejte.
Autor: Prima TV
Stáhněte směs z ohně a přendejte na misku.
Autor: Prima TV
Přidejte trochu mouky, stačí lžíce.
Autor: Prima TV
Směs s moukou promíchejte a lžící tvořte malé karbanátky.
Autor: Prima TV
Karbanátky rovnou vkládejte do rozpáleného rostlinného oleje.
Autor: Prima TV
Smažte pozvolna, podle potřeby otočte, ať mají karbanátky zlatavou křupavou kůrku.
Autor: Prima TV
A můžete servírovat.
Autor: Prima TV
Ideálně s rukolovým salátem, doporučuje Pohlreich.
Autor: Prima TV
A s citronovou omáčkou aioli - s pečeným česnekem
Autor: Prima TV
A jídlo, které vás zasytí, ale nebude vám po něm těžko a neztloustnete - je na světě.
Autor: Prima TV