4. Z těsta vykrojíme 2 štíty a 2
boky chaloupky a přeneseme
na plech vyložený pečicím papírem.
Kulinární studio Mafra
5. Teprve na plechu vyřízneme
okénka, která dáme na druhý
plech a rozpůlíme je, čímž vzniknou
okenice. Ve štítech vykrojíme
srdíčka. Další třetinu těsta
rozválíme na 4 mm silnou placku
a vykrojíme 2 díly střechy, části
komína a hvězdičky. Ze zbytku těsta
vyválíme ovál, na nějž umístíme
chaloupku. Části chaloupky
rozdělíme na tři plechy a pečeme při
200 °C asi 15 minut.
Kulinární studio Mafra
6. Horké perníky potřeme
rozšlehaným vejcem
a necháme zaschnout. Mezitím
si připravíme polevu. Z bílků
odebereme lžičku stranou a zbytek
utřeme s moučkovým cukrem
dohladka.
Kulinární studio Mafra
7. Čtyři lžíce polevy dáme
do mikrotenového sáčku,
ozdobíme jí štíty a malé tvary
a přilepíme okenice.
Kulinární studio Mafra
9. Zbylou polevu dáme
do cukrářského sáčku a celou
střechu pokryjeme silnější vrstvou.
Kulinární studio Mafra
10. Okolí chaloupky potřeme
zbylým bílkem, posypeme
krystalovým cukrem a necháme
zaschnout.
Kulinární studio Mafra
Perníková chaloupka
Kulinární studio Mafra
1. Na vál prosejeme mouku, cukr,
kakao a jedlou sodu. Uprostřed
uděláme důlek, rozklepneme do něj
vejce, přidáme med, změklé máslo
a perníkové koření. Vypracujeme
nelepivé těsto a uložíme je přes noc
do chladničky.
Kulinární studio Mafra
3. Válečky přiložíme k sobě
a přejedeme kuchyňským
válečkem, aby se spojily.