náhledy
I doma si můžete napéct rohlíky, bulky či housky.
Autor: Shutterstock
Forma na chlebíček pro lité i kynuté chlebíčky, slané i sladké.
Autor: Shutterstock
Všechny druhy pečiva je dobré ihned po upečení stáhnout z plechu na mřížku, kde je necháte zcela vychladnout. Předejdete tak zapaření.
Autor: Shutterstock
Jaké jsou druhy pečiva?
Autor: Shutterstock
Ošatka na pečivo je nezbytnost pro vytvoření typického vroubkovaného vzoru pro chleba. Používá se pro kynutí těsta a udržení požadovaného tvaru. Vybírat lze z více materiálů – slaměné, bambusové, proutěné či z mořské trávy. Tady záleží čistě na vás. případě, že ošatku nemáte, vystačíte si s plátnem, kterým vyložíte cedník. Dále postupujete stejně jako s ošatkou.
Autor: Shutterstock
Měli byste chuť, čas a odvahu pustit se doma do přípravy pečiva?
Autor: Shutterstock
POTRAVINOVÁ FÓLIE ČI IGELITOVÝ SÁČEK - Zabalením těsta do potravinové fólie či igelitového sáčku předejdete při kynutí nechtěnému okorání. Aby se pečivo k fólii či sáčku nepřilepilo, poprašte ho lehce moukou.
Autor: Shutterstock
Ostrou žiletkou nařezejte chleba do požadovaných ornamentů, nechte volný průchod své fantazii a tvořte listy, kytičky či jiné kreativní obrazce.
Autor: Shutterstock
Plech do trouby. Před pečením ho můžete vyložit pečicím papírem, ušetříte si prái s čištěním.
Autor: Shutterstock
Sítem provzdušněte mouku, vyhnete se tak hrudkám. Použijte ho i k pomoučnění válu.
Autor: Shutterstock
Měli byste chuť, čas a odvahu pustit se doma do pečení chleba či jiného pečiva?
Autor: Shutterstock
Pro delší čerstvost zabalte produkt do čisté utěrky či plátna a vložte do uzavíratelné nádoby nebo vhodného sáčku určeného pro skladování pečiva.
Autor: Shutterstock