iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Cukrářský sáček k plnění
Autor:
Shutterstock
Slaný věneček
Autor:
Shutterstock
Používá se na větrníky, věnečky, gâteau St. Honoré neboli dort sv. Honoria, Paris–Brest, eclairs (eklérky), profiterolky.
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Na těsto je potřeba jen máslo, vejce, mouka a mléko.
Autor:
Shutterstock
Moučná kaše se míchá vařečkou na mírnějším ohni tak dlouho, až se hmota přestane chytat na dno, stěny nádoby i na vařečku a na dně nádoby se vytvoří bílý povlak, tzv. bílé dno.
Autor:
Shutterstock
Těsto se pak cukrářským sáčkem s hladkou či řezanou trubičkou stříká do požadovaných tvarů na plechy vytřené tukem vyložené pečicím papírem.
Autor:
Shutterstock
Na řezy či mraky se na pečicí papír roztírá do plochy.
Autor:
Shutterstock
Související články
Odpalované těsto je v podání Fabešové to nejsnadnější pod sluncem
VIDEO: Jednohubky jako víno. Z odpalovaného těsta, s dýňovým krémem
VIDEO: Věnečky jsou mezi zákusky popelkou. Dokud neochutnáte ty poctivé
VIDEO: Vynikající domácí věnečky a větrníky zvládnete krok za krokem