náhledy
Zdeněk Pohlreich v Divinisu, který získal michelinský Bib. Letos popáté
Autor: iDNES.cz
Fenyklový salát s citrusy a fenyklovým sorbetem
Autor: video.iDNES.cz
Ravioli plněné syrovým žloutkem se právě servírují
Autor: video.iDNES.cz
Po rozkrojení z pasty efektně vyteče syrový, sytě oranžový žloutek.
Autor: Martina Čermáková
Suroviny na přípravu těsta na ravioli
Autor: video.iDNES.cz
A jde se na přípravu vlastních raviol.
Autor: video.iDNES.cz
Těsto se zásadně zpracovává ručně.
Autor: video.iDNES.cz
Odleželé těsto je připravené na další operace.
Autor: Martina Čermáková
Z placičky těsta Zdeněk Smělý postupně dostane tenoučký pás.
Autor: Martina Čermáková
S těstem se musí pracovat rychle, aby nezasychalo.
Autor: Martina Čermáková
Z placičky těsta Zdeněk Smělý postupně dostane tenoučký pás.
Autor: Martina Čermáková
Orestujte si špenát na troše olivového oleje, trochu dosolte.
Autor: Martina Čermáková
Lehce orestovaný špenát nechte na kuchyňské utěrce okapat.
Autor: Martina Čermáková
Z orestovaného špenátu budete tvořit hnízdečka.
Autor: Martina Čermáková
Těsto potřete rozšlehaným žloutkem, aby šly obě části raviol pěkně spojit.
Autor: Martina Čermáková
Ze špenátu vytvořte hnízdečka velká tak akorát pro usazení vaječného žloutku.
Autor: Martina Čermáková
Žloutky usazované do hnízdečka ze špenátu musí zůstat vcelku.
Autor: Martina Čermáková
Žloutek opatrně očistěte od bílku a blanek, abyste ho neprotrhli.
Autor: Martina Čermáková
Poté žloutek usaďte do špenátového hnízdečka.
Autor: Martina Čermáková
Žloutek usazený na špenátovém hnízdečku
Autor: Martina Čermáková
Celý žloutek pak překryjte špenátovými lístky, aby se ve vroucí vodě následně prohříval stejnoměrně.
Autor: Martina Čermáková
Špenátové hromádky s ukrytými žloutky přikryjte druhým plátem těsta.
Autor: Martina Čermáková
Z okolí jednotlivých hnízd pečlivě vymačkejte vzduch.
Autor: Martina Čermáková
Z okolí jednotlivých hnízd pečlivě vymačkejte vzduch.
Autor: Martina Čermáková
Vykrojte ravioli.
Autor: Martina Čermáková
Vykrájené ravioli
Autor: Martina Čermáková
U všech raviol zkontrolujte okraje, zda jsou pevně "zalepené". A můžete je hodit cca na dvě minutky do vroucí vody a servírovat.
Autor: Martina Čermáková
Po rozkrojení z pasty efektně vyteče syrový, sytě oranžový žloutek.
Autor: Martina Čermáková
Krvavý pomeranč a čerstvý fenyklo, to je základ osvěžujícícho fenyklového salátu.
Autor: video.iDNES.cz
Do fenyklového salátu přijde i růžový pepř či čerstvá nasekaná petrželka.
Autor: video.iDNES.cz
Najemno pokrájený fenykl
Autor: video.iDNES.cz
Čerstvé zelené olivy
Autor: video.iDNES.cz