Čerstvou mátu si šéfkuchař Marek Fichtner stříhá spolu s některými dalšími bylinkami přímo před hosty na zahrádce hotelu Kempinski. Tamtéž si pro mátu kdykoliv mohou odběhnout i barmani Two Steps baru.
Martina Čermáková
Garden Mojito, to je kombinace chuti máty, limetky a zahradního ovoce.
Martina Čermáková
Garden Mojito v Two Steps baru hotelu Kempinski v Praze
Kromě ledové tříště (pokud není tropický den, můžete s ní šetřit) budete na Garen Mojito potřebovat čerstvou mátu, limetku, hnědý třtinový cukr a silný ovocný čaj.
Martina Čermáková
Do sklenice vložte půlku limetky pokrájenou na čtvrtinky a přidejte dvě lžičky hnědého třtinového cukru.
Martina Čermáková
Vše rozmačkejte macerovací paličkou, aby se z limetky uvolnila šťáva i silice.
Martina Čermáková
Pak přidejte snítku máty zhruba s osmi lístky, dosypte sklenici drceným ledem a přidejte 2 cl silného ovocného čaje.
Martina Čermáková
Drink opatrně promíchejte.
Martina Čermáková
Navrch ještě přidejte trochu ledové tříště a sklenici ozdobte plátkem limetky, snítkou máty či kouskem některého zahradního ovoce.