Profesionálové si před závodem omotávají ruku páskou, aby ji chránili od pořezáním ostrou lasturou. Tady to bohužel nepomohlo.
Autor: Petr Topič , MAFRA
První úraz, já stojím v pozadí a zatím je mi ještě do smíchu.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Mezi novináři si jen tak ze sportu zazávodil i Roman Vaněk.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Na vrcholové úrovni je to takový kalup, že závodníci odhazují odlomené části na všechny strany, i pod stůl.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Závody v otevírání ústřic sledovalo zaplněné Staroměstské náměstí. "Kam až sahají Markovi," dělala si legraci vítězka Eliška Marková v narážce na film Marečku, podejte mi pero.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Ochutnávačů z řad veřejnosti bylo podstatně méně než přihlížejících. Stále převažuje ostych před exotickým jídlem.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Každý z novinářů dostal odborného poradce, já Romana Romaniuka z Makra.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Závodníci si na začátku ústřice prohlédnou a srovnají si je do řádek tak, aby je měli připravené správnou stranou.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Kývavým pohybem dostanete špičku nož dovnitř, pak už můžete ulitu vypáčit.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Profesionálové otevírají čepelí: jako by chtěli rozkrojit jablko.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Ústřice je přirostlá i na "víčko", musí se opatrně odříznout.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Otevřené ústřice se musí skládat do řádek po pěti otočené stejným směrem.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Várka 32 ústřic pro závodníky, dvě jsou jako rezerva, kdyby byla některá z nich špatná.
Autor: Petr Topič , MAFRA
Každou ústřici hodnotila porota. Musí být správně odříznutá, neporušená, bez úlomků škeble a bez závodníkovy krve.
Autor: Petr Topič , MAFRA