náhledy
Cukrových melounů je celá řada druhů, jejich dužnina obvykle bývá žlutá nebo oranžová a hutnější než je tomu u vodních melounů.
Autor: Shutterstock
Připravte svým návštěvám některou z melounových dobrot, drink nebo třeba zmrzlinu. Připravit je můžete jak z melounů vodních (na snímku), tak z některého z těch cukrových.
Autor: Shutterstock
Nejmenší CANTALOUPE Nejdrobnější ze všech melounů je zřejmě Cantaloupe, pro který je typická síťovaná kůra ukrývající sladkou oranžovou dužninu.
Autor: Shutterstock
Šťavnatý GALIA. Jendou z odrůd cukrového melounu je Galia, jehož typická rozpraskaná nažloutlá slupka se zeleným nádechem a lehce nazelenalými žebry připomíná kůru stromu.
Autor: Shutterstock
Nejsladší ze všech cukrových melounů je meloun medový.
Autor: Shutterstock
Nejjemnější CHARENTAIS. Typickými znaky tohoto cukrového melounu jsou velké oválné plody se zelenobílou slupkou a tmavozelenými podélnými pruhy plus oranžovou sladkou dužninou. Ta je i velmi aromatická.Proto má své místo v ovocných salátech.
Autor: Shutterstock
Osvěžující OGEN. Tento hybrid cukrového melounu byl vyšlechtěn v Izraeli. Plody mají lesklou hladkou kůru nažloutlé barvy se žlutozelenými pruhy nebo skvrnami a váží maximálně 1,5 kg.
Autor: Shutterstock
Oblíbený VODNÍ. U nás nejznámější. Pro zralý plod je typická červená vodnatá dužnina a zelená kůrka, na níž se v závislosti na odrůdě střídají světlé a tmavé pruhy.
Autor: Shutterstock
Připravte svým návštěvám některou z našich melounových dobrot, drink nebo třeba zmrzlinu.
Autor: Shutterstock
Připravte svým návštěvám některou z našich melounových dobrot, drink nebo třeba zmrzlinu.
Autor: Shutterstock
Melounová margarita
Autor: Kulinární studio MAFRA
Nealkoholický ovocný drink
Autor: Kulinární studio MAFRA
Puding s jedlými květy
Autor: Kulinární studio MAFRA
Melounový nanuk v jednoduhé verzi. Můžete ho ale nakombinovat i s jiným ovocem a vytvořit nanuky pruhované s rozdílnými barevnými vrstvami.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Salát s ředkvičkami
Autor: Kulinární studio MAFRA
Ovocné gazpacho
Autor: Kulinární studio MAFRA
Melounová salsa
Autor: Kulinární studio MAFRA
Melounový džem
Autor: Kulinární studio MAFRA
Salát s hovězím masem a melounem
Autor: Kulinární studio MAFRA