náhledy
Celé menu připravené finalisty Masterchefa ochutnávali Radek Kašpárek, Jan Punčochář, manažerka restaurace Entrée a dva nejbližší kolegové Přemka Forejta, kteří jsou jeho pravou rukou.
Autor: TV Nova
Pět finalistů čekala příprava pětichodového zážitkového menu, každý si vylosoval jeden z lidských smyslů, v jehož duchu měl jídlo zhotovit. Na přípravu jednotlivých pokrmů dostali 90 minut, ingredience a přesný recept.
Autor: TV Nova
Tereza zvládala přípravu svého chodu s přehledem. A to vařila jako první, až po 45 minutách se k ní přidal Martin, aby začal s přípravou druhého chodu. Právem si tak vysloužila přímý postup do finálové čtyřky.
Autor: TV Nova
Chod ve znamení zraku připravený Terezou
Autor: TV Nova
Martin byl pod tíhou odpovědnosti za svůj chod nezvykle nervózní, měl respekt k profi kuchyni. Sice byl pomalejší, ale jídlo bylo podle všech naprosto dokonalé a skvěle vychucené.
Autor: TV Nova
Chod inspirovaný sluchem připravoval Martin.
Autor: TV Nova
Ondra měl na starosti přípravu chodu symbolizujícího hmat. Všechno udělal skvěle, jen s časem trochu bojoval, takže Lubina mohl začít s přípravou dezertu až o deset minut později.
Autor: TV Nova
Skvěle vychucený chod ve znamení hmatu, který připravil Ondra.
Autor: TV Nova
Betty si vylosovala chuť, tedy chod, který chtěli asi všichni. A dala si na něm záležet.
Autor: TV Nova
Betty skvěle připravila chod z vepřového jazyka, který na sobě nesl všech pět chutí.
Autor: TV Nova
Lubina měl na starosti dezert laděný ve znamení čichu.
Autor: TV Nova
Voňavý dezert byl doplněn přírodním jedlým parfémem, připraveným též v kuchyni.
Autor: TV Nova
Šéfkuchař a porotce Přemek Forejt nastínil, jak nad jednotlivými chody v zážitkové restauraci Entrée přemýšlejí.
Autor: TV Nova