iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Přidejte ještě trochu soli, která má za úkol z masa vytáhnout vodu.
FTV Prima
Maso pevně přetáhněte fólií.
FTV Prima
Do lednice naložené maso uložte na 10 dní, případně z něj jen občas podle potřeby slijte uvolněnou vodu a přendejte ho na čistý talíř..
FTV Prima
Po deseti dnech maso opláchněte pod čistou vodou, abyste z něj dostali solnou krustu, osušte a můžete ho krájet a servírovat.
FTV Prima
Při podávání za studena maso krájejte na co nejtenčí plátky.
FTV Prima
Při podávání za studena maso krájejte na co nejtenčí plátky.
FTV Prima
Zdeněk Pohlreich doporučuje hovězí maso naložené v soli a koření servírovat s fazolovým salátem.
FTV Prima
Zdeněk Pohlreich doporučuje hovězí maso naložené v soli a koření servírovat s fazolovým salátem.
FTV Prima
Servírování carpaccia za studena, s fazolovým salátem a čekankou.
FTV Prima
Maso naložené v soli ale také můžete osmahnout na trošce olivového oleje a podávat teplé.
FTV Prima
Prohřáté maso obalte v nasekaných bylinkách a pokrájejte na plátky.
FTV Prima
Prohřáté maso obalte v nasekaných bylinkách a pokrájejte na plátky.
FTV Prima
Vlevo maso naložené v soli servírované za studena, vpravo prohřáté.
FTV Prima
Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
FTV Prima
Očištěnou svíčkovou jednoduše obalte v kořenící směsi (složení najdete v textu).
FTV Prima
Přidejte ještě trochu soli, která má za úkol z masa vytáhnout vodu.
FTV Prima
Související články
Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche
Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka
VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek
Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich