Nejzvědavější byly děti.
Marek Burza
Stařičký Zetor jako součást expozice na dvoře muzea
Marek Burza
Prejty a zabijačkové guláše šly na dračku.
Marek Burza
Tomáš Hudera ochotně odpovídal na otázky z davu.
Marek Burza
Na dřevěném uhlí se ohřívala šunka.
Marek Burza
Na dvoře Národního zemědělského muzea bylo plno.
Marek Burza
Zájemce zajímalo, odkud se berou jednotlivé kusy vepřového masa, které si běžně kupují u řezníka.
Národní zemědělské muzeum
Ve třetím poschodí muzea najdete expozici věnující se gastronomii.
Národní zemědělské muzeum
Tomáš Hudera ukazuje vykostění jednotlivých kusů masa.
Národní zemědělské muzeum
Pohádka o třech prasátkách
Národní zemědělské muzeum
Protože muzeum primárně cílí na rodiny s dětmi, připravila i odpovídající program.
Národní zemědělské muzeum
Zatímco dospělí se učili vyrábět jelítka, děti si mohli malovat na prasečí téma.
Národní zemědělské muzeum
Mícháni krve a krup
Národní zemědělské muzeum
Připravená střívka
Národní zemědělské muzeum
Výuka špejlování jitrnic
Národní zemědělské muzeum
Při výrobě jelit a jitrrnic hraje masomlýnek jednu z hlavních rolí.
Národní zemědělské muzeum
Do workshopu se hlásili lidé, kteří měli zájem naučit se, jak se vyrábějí zabijačkové speciality.
Národní zemědělské muzeum
Bourání prasete se odehrávalo na dvoře muzea.
Národní zemědělské muzeum
Speciality, které si mohli návštěvníci koupit
Národní zemědělské muzeum
Děti nemohly odolat, aby se neošahaly čerstvou prasečí nožičku.
Národní zemědělské muzeum
Tomáš Hudera boural vepře na akci Letenské prase.
Národní zemědělské muzeum
Kdo by odolal.
Marek Burza
Vzorky jednotlivých částí prasete
Marek Burza