náhledy
Dvojctihodné koláče z kynutého těsta podle Josefa Maršálka
Autor: Česká televize
Kynuté koláče s malinami a pistáciovým krémem ze stejného těsta
Autor: Česká televize
Jihočeský borůvkový koláč. Kynutý, bez tvarohu – jen těsto, borůvky a mandlové lupínky.
Autor: Česká televize
Kynuté těsto Maršálek připravuje tzv. na záraz.
Autor: Česká televize
Ingredience potřebné na kynuté těsto
Autor: Česká televize
Josef Maršálek při přípravě těsta na kynuté koláče.
Autor: Česká televize
Těsto je potřeba dát nakynout na dvojnásobek.
Autor: Česká televize
Těsto je potřeba nechat nakynout na dvojnásobek – na teplém a suchém místě.
Autor: Česká televize
Nakynuté těsto si Maršálek na pomoučené ploše vytvaruje do tvaru obdélníku a rozdělí na 20 stejných dílků.
Autor: Česká televize
Z každého dílku je pak potřeba uválet kuličku a opět nechat kynout.
Autor: Česká televize
Kuličky vyskládejte na plech, přikryjte vlhkou utěrkou a opět nechte nakynout na dvojnásobek.
Autor: Česká televize
Kuličky vyskládejte na plech, přikryjte vlhkou utěrkou a opět nechte nakynout na dvojnásobek.
Autor: Česká televize
Kuličky vyskládejte na plech, přikryjte vlhkou utěrkou a opět nechte nakynout na dvojnásobek.
Autor: Česká televize
Kuličky vyskládejte na plech, přikryjte vlhkou utěrkou a opět nechte nakynout na dvojnásobek.
Autor: Česká televize
Tvarohovou náplň umíchejte z plnotučného tvarohu, cukru a rozinek (ty mohou být namočené v rumu).
Autor: Česká televize
Tvarohovou náplň si připravte do sáčku, jemuž ustřihnete špičku.
Autor: Česká televize
Autor: Česká televize
Tak, a můžete plnit nakynuté kuličky těsta tvarohovou náplní – jednoduše tak, že do středu každé vrazíte špičku sáčku, lehce zmáčknete a zase vytáhnete.
Autor: Česká televize
Tak, a můžete plnit nakynuté kuličky těsta tvarohovou náplní – jednoduše tak, že do středu každé vrazíte špičku sáčku, lehce zmáčknete a zase vytáhnete.
Autor: Česká televize
Okraje naplněných koláčů potřete rozmíchaným vajíčkem a pak teprve přidejte i povidla.
Autor: Česká televize
Navrch na koláč potřebujete vejce na potření okrajů a povidla, máslo si rozehřejte až na potření okrajů koláčů po vytažení z trouby.
Autor: Česká televize
Nakonec na každý koláč přidejte doprostřed vrchovatou lžičku povidel a můžete je dát péct.
Autor: Česká televize
Nakonec na každý koláč přidejte doprostřed vrchovatou lžičku povidel a můžete je dát péct.
Autor: Česká televize
Po vytažení z trouby horké koláče potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrovým zdobením.
Autor: Česká televize
Po vytažení z trouby horké koláče potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrovým zdobením.
Autor: Česká televize