Postní kuchařka Pavla Drdela dokáže přeměnit zeleninu v plnohodnotné pokrmy, které vám dají na maso klidně a s chutí zapomenout.
nakladatelství Smart Press
Kuchař Pavel Drdel pět let šéfuje strakonické restauraci Sůl & Řepa. Před třemi roky se ve velkém vrhl na zavařování a fermentování. „Každý rok děláme zhruba 1 500 velkých sklenic o objemu 3,7 litru.“
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Strakonický šéfkuchař Pavel Drdel
nakladatelství Smart Press
Květák z grilu s jarní gremolatou. I tento recept najdete v Postní kuchařce od kořene po nať.
nakladatelství Smart Press
Recept na pomalu pečený celer po znojemsku
nakladatelství Smart Press
Libečkový sirup je skvělé dochucovadlo.
nakladatelství Smart Press
Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové zeleniny zkvasí, usuší a udělá z nich prach, kterým ochucuje pomazánky a polévky. „Snažím se, aby bylo jídlo zajímavější. A chceme ukázat, co vše z přírody se dá zužitkovat, abychom toho vyhazovali co nejmíň,“ tvrdí kuchař Pavel Drdel (46), který už pět let šéfuje strakonické restauraci Sůl & Řepa. Proč zavařuje zelená rajčata? A proč chutnají trochu jako okurka? Jak vyrábí kapary ze slunečnic? Který plevel umí udělat v kuchyni parádu? A proč mu zkvašený květák připadá „zaprděný“?
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Zelenina nabízí v kuchyni spoustu možností zpracování, jen se to naučit.
nakladatelství Smart Press
Drdelova Postní kuchařka od kořene po nať byla oceněna v mezinárodní soutěži
nakladatelství Smart Press
Cuketové rizoto s rajčaty a sýrem. Jeden z receptů Drdelovy kuchařky.
nakladatelství Smart Press
Očistný půst před Velikonocemi trvá desítky dní. Držíte ho?
Autor: Getty Images