náhledy
Kimči
Autor: Cuketka.cz
Nejprve si (do hrnce či mísy) připravte nálev rozpuštěním 40 g soli ve 2 litrech vody, pak přidejte čínské zelí pokrájené na větší kusy.
Autor: Cuketka.cz
Poté je potřeba nálev se zelím zatížit talířem.
Autor: Cuketka.cz
Na talíř můžete dát třeba sklenici s vodou, aby bylo zelí dobře ponořené v láku a nikde nezůstal vzduch. Tak ho nechte stát 8 až 12 hodin.
Autor: Cuketka.cz
Po dvanácti hodinách zelí scedíte a budete k němu přidávat další zeleninu a chilli pastu.
Autor: Cuketka.cz
Ke scezenému zelí přidejte bílou ředkev, mrkev a cibulku pokrájené na tenké plátky.
Autor: Cuketka.cz
Přidejte i chilli pastu připravenou podle Cuketkova receptu.
Autor: Cuketka.cz
Směs pečlivě promíchejte.
Autor: Cuketka.cz
Promíchanou směs přendejte do nádoby na kvašení.
Autor: Cuketka.cz
Pečlivě ji přitom pěchujte, aby mezi kousky zeleniny nezůstal žádný vzduch.
Autor: Cuketka.cz
Poté je opět potřeba zeleninu zatížit.
Autor: Cuketka.cz
Nechte ji kvasit alespoň 4 dny při pokojové teplotě.
Autor: Cuketka.cz
Jak na přípravu chilli pasty? Do mističky dejte pokrájený zázvor...
Autor: Cuketka.cz
Přidejte pokrájený česnek, sůl a třtinový cukr.
Autor: Cuketka.cz
Nezapomeňte na mleté chilli, přidat můžete i sladkou papriku.
Autor: Cuketka.cz
Do omáčky patří i sójová omáčka tamari.
Autor: Cuketka.cz
Vše rozmixujte na hladkou chilli pastu.
Autor: Cuketka.cz