náhledy
Plněné kuřecí roládky můžete naplnit jak podle receptu, tak třeba mladými kopřivami nebo medvědím česnekem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
1. Ostrým nožem naříznutá kuřecí prsa vložte do PE sáčku a šetrně rozklepejte hladkou stranou paličky nebo pěstí do podoby plátků.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
2. Každý plátek rozložte na pracovní plochu a poklaďte jej zhruba dvěma plátky sušené šunky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
3. Druhou vrstvu tvoří plátky tvrdého, chuťově ně příliš výrazného sýra, lze použít i eidam.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
4. Při jednom z konců každého plátku přidejte napříč pruh sestavený s kousků sýra s modrou plísní, výborná je i obyčejná Niva.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
5. K chuťově výraznému sýru přidejte na nudličky pokrájenou kapií ve sladkokyselém nálevu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
6. Sýrový pruh s kapií obložte dvěma širšími proužky zelené či bílé papriky, máte-li rádi, může být i pálivá.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
7. Od konce se sýrovopaprikovou náplní každý plátek zarolujte tak, aby se maso nerozpadlo a nepotrhalo, spoj spíchněte párátky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
8. Také oba konce pečlivě založte a spíchněte párátky. Důležité je, aby rolky nepustily při pečení cennou šťávu a rozehřátý sýr.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
9. Připravené rolky uložte jednu vedle druhé - vždy spojem dolů - do zapékací misky vytřené olejem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
10. V menší misce vymíchejte zvlášť olivový olej s trochou soli a roládky v zapékací misce jím hojně potřete.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
11. Olejem potřené roládky pečte ve vyhřáté troubě spíše zprudka, aby se maso rychle zatáhlo a nepustilo cennou šťávu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
12. Upečené roládky z horkého výpeku vyjměte a nechte je na talíři zhruba 5 minut zatáhnout. Zbavené párátek je pak ostrým nožem pokrájejte na plátky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Roládky můžete podávat se šťouchanými brambory s orestovanou cibulkou a slaninou, případně je můžete vytvarovat ve formičkách.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Pokud počítáte jednu roládku na osobu, dají se na stůl servírovat i v zapékací misce.
Autor: www.e-knihovnicka.cz