náhledy
Doma můžete naservírovat maso i s omáčkou na mísu, ze které si každý sám naloží na talíř.
Autor: Prima TV
Zdeněk Pohlreich se svým celodenním menu v 6. díle aktuální řady pořadu Teď vaří šéf! Využije v něm jak běžné kupované listové těsto, tak to nejdostupnější libové maso: kuřecí prsa (na snímku vpravo).
Autor: FTV Prima
Na recept na grilované kuřecí maso s bazalkovou omáčkou s citronovou šťávou si nejprve připravte maso: z kuřecích prsou s kostí odřízněte oba prsní svaly - tedy kuřecí prsní řízky.
Autor: Prima TV
Prsní sval odřízněte od hrudní kosti dlouhými tahy nožem.
Autor: Prima TV
Z hrudních kostí se zbytky masa si můžete připravit vývar, je škoda je jen tak vyhodit.
Autor: Prima TV
Prsní řízek rozřízněte a rozprostřete naplocho, aby se na grilu stejnoměrně propekl.
Autor: Prima TV
Připravené maso osolte a opepřete.
Autor: Prima TV
Okořeněné maso pokapejte olivovým olejem, který na maso pěkně rozetřete.
Autor: Prima TV
Gril rozpalte a dejte maso grilovat - pár minut z jedné a pak i z druhé strany.
Autor: Prima TV
Omáčku na maso připravíte jednoduše: Na pánev si nalijte trochu kuřecího vývaru, do něj vymačkejte celý citron, citronová šťáva dodá osvěžující chuť.
Autor: Prima TV
Nastrouhejte trochu citronové kůry.
Autor: Prima TV
Také nastrouhanou kůru přidejte do vývaru a promíchejte.
Autor: Prima TV
Do vývaru přidejte i čerstvé bylinky.
Autor: Prima TV
Z rozmarýnu i oregana otrhejte jen lístky.
Autor: Prima TV
Rozmarýn a oregano pěkně nadrobno nasekejte,
Autor: Prima TV
Maso otočte a nechte propéct 3 až 4 minuty ještě z druhé strany.
Autor: Prima TV
Pánev stáhněte z ohne, jakmile začne její obsah houstnout, a přidejte kousek másla. Jenom ho zašlehejte do horké šťávy, která tak získá příjemně krémovitou konzistenci.
Autor: Prima TV
A ještě to chce poctivou dávku čerstvé bazalky, kterou nasekejte a do omáčky (stažené z ohně) přidejte úplně nakonec.
Autor: Prima TV
Ugrilované maso přendejte z grilu rovnou do připravené omáčky tak, aby se maso pěkně nasáklo a můžete servírovat.
Autor: Prima TV
Libové kuřecí maso prsních řízků nemusí být suché a fádní, zkuste si najít svůj nejoblíbenější způsob přípravy.
Autor: Prima TV
S úsměvem a jogurtovo-banánovo-kakaovým koktejlem do nového dne.
Autor: FTV Prima
Mušle do každé kuchyně, i když je spousta z nás stále neumí jíst ani připravit. Není to ale nic složitého.
Autor: FTV Prima
Šéf si neodpustí ani moučník, tenhle je z pomerančů a pražených oříšků.
Autor: FTV Prima