náhledy
Do mísy si nasypte suché ingredience, tedy mouku s kypřicím práškem do pečiva a cukrem, a a promíchejte je.
Autor: PRIMA love
Dodržet postup se vyplatí, cukrářka dobře ví, proč jednotlivé kroky dělá.
Autor: PRIMA love
Přidejte změklý tuk a dvě vajíčka a lžící je zapracujte od mouky.
Autor: PRIMA love
Pak si směs z misky vyklepněte na vál a zpracujte na hladké těsto.
Autor: PRIMA love
Od těsta oddělte zhruba třetinu, kterou budete koláč zdobit; oba díly zabalte do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice.
Autor: PRIMA love
Odpočinuté těsto rozválejte, ideálně do kruhového tvaru.
Autor: PRIMA love
Vyválený plát těsta přeneste na koláčovou formu a zarovnejte ho podle okrajů formy.
Autor: PRIMA love
Z proužku těsta vytvarujte na střed koláče srdce, můžete si ho lehce předkreslit.
Autor: PRIMA love
Tvaroh rozmíchejte se lžící cukru a jedním žloutkem.
Autor: PRIMA love
Tvarohovou náplň rovnoměrn rozprostřete kolem vymezeného srdce až do krajů koláče.
Autor: PRIMA love
Srdce vyplňte malinovou marmeládou.
Autor: PRIMA love
Ze zbylého těsta vyválejte a vykrájejte další proužky, ze kterých vytvořte kruh kolem srdce, zbylé pak poskládejte jako paprsky vedoucí od okrajů srdce ke kraji koláče.
Autor: PRIMA love
Dejte péct na trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvacet minut.
Autor: PRIMA love
Koláč nechte vychladnout, přendejte ho na talíř a pocukrujte moučkovým cukrem. Aby marmeládové srdíčko zůstala nepocukrované, přikryjte ho šablonkou vystřiženou z papíru.
Autor: PRIMA love
Zamilovaný koláč od cukrářky Markéty Krajčovičové, co peče božské dorty
Autor: PRIMA love