náhledy
Ingredience potřebné na broskvový koláč s drobenkou
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Celá vejce důkladně vyšlehejte s odváženým moučkovým vanilkovým cukrem do nadýchané husté pěny.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V další fázi zašlehejte do pěny z vajec a cukru rozehřáté zchladlé, ale stále tekuté máslo, a pak citrónovou šťávu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V misce smíchejte polohrubou mouku se špetkou soli a práškem do pečiva, ideálním pomocníkem je malá metlička.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Sypkou směs mouky vmíchejte zvolna stěrkou do pěny z vajec, cukru a másla.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vymíchané husté těsto vylijte na plech s listem papíru na pečení a rovnoměrně je rozetřete po celé ploše stěrkou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Povrch těsta hustě posázejte rozpůlenými a vypeckovanými broskvemi pokrájenými na měsíčky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Základ drobenky tvoří hrubá mouka, krupicový cukr s vanilkovým a měkké máslo pokrájené na drobné kostky v poměru 1:1:1.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Přísady na drobenku propracujte prsty v misce do podoby drobtovité směsi, která není ani příliš suchá, ani mokrá.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Povrch koláče posázeného kousky broskví rovnoměrně posypte drobenkou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Koláč upečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů Celsia, drobenka by přitom měla spíše zrůžovět než zezlátnout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Čokoládu na vaření rozehřejte s kouskem másla a trochou mléka, tenkými pramínky čokolády polijte povrch pečeného koláče a nechte ztuhnout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Lahodné broskvové řezy s drobenkou
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Lahodné broskvové řezy s drobenkou
Autor: www.e-knihovnicka.cz