iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Koblížky smažte po obou stranách dozlatova ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje.
Jiří Savinec
Koblížky plněné celými švestkami
Jiří Savinec
Koblížky plněné celými švestkami
Jiří Savinec
Suroviny, které potřebujete na přípravu švestkových koblih.
Jiří Savinec
Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience, tedy mouku s cukrem a sušeným droždím. Pak přidejte strouhanou citrónovou kůru.
Jiří Savinec
K sypké směsi přidejte vejce, rozměklé máslo a lžičku citrónové šťávy. Vlažným mlékem zadělejte vláčné těsto a v teple je nechte vykynout.
Jiří Savinec
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, vypracujte z něj plát a rozdělte jej na čtverce.
Jiří Savinec
švestky nakrojte je ostrým nožem, vyjměte pecku a dovnitř nasypte trochu skořicového cukru.
Jiří Savinec
Do každého čtverce uložte po jedné švestce s cukrovou náplní, pak rohy čtverce vytáhněte nahoru a svažte.
Jiří Savinec
Nakonec každý kousek v dlaních pečlivě zabalte a upravte do tvaru koule.
Jiří Savinec
Související články
Zkuste oboustranné jablečné řezy s mandlemi a skořicí. Noblesní chuť
VIDEO: Vynikající domácí věnečky a větrníky zvládnete krok za krokem
RECENZE: Farmářské recepty od Hany Michopulu nadchnou, až na ty mouchy
VIDEO: Šťavnaté koblížky z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty