náhledy
Ingredience potřebné na arabskou koftu: mleté maso a spousta bylinek a koření
Autor: Martina Čermáková
k mletému masu přidejte půlku najemno nasekané cibule.
Autor: Martina Čermáková
Do masa přijdou přimíchat i posekané lístky čerstvé máty a petržele.
Autor: Martina Čermáková
A také koření.
Autor: Martina Čermáková
Z koření k masu přidejte půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky mletého zázvoru, čtvrt lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého nového koření, čerstvě mletý černý pepř a sůl.
Autor: Martina Čermáková
Mleté maso důkladně promíchejte se všemi ingrediencemi.
Autor: Martina Čermáková
A můžete tvarovat kofty, jsou podobné jako čevabčiči.
Autor: Martina Čermáková
Kofty jsou podobné jako čevabčiči.
Autor: Martina Čermáková
Na gril si kofty zmáčkněte do podoby placiček.
Autor: Martina Čermáková
Na náplň do tortilly si nasekejte na proužky ledový salát, kousek oloupané okurky a rajče.
Autor: Martina Čermáková
Umíchejte si tahini omáčku s jogurtem.
Autor: Martina Čermáková
Na tortillu narovnejte přiměřené množství pokrájené čerstvé zeleniny.
Autor: Martina Čermáková
Navrch rozetřete lžíci tahini omáčky.
Autor: Martina Čermáková
A přidejte i ugrilované kofty.
Autor: Martina Čermáková
Čerstvou mátu si šéfkuchař Marek Fichtner stříhá spolu s některými dalšími bylinkami přímo před hosty na zahrádce hotelu Kempinski. Tamtéž si pro mátu kdykoliv mohou odběhnout i barmani Two Steps baru.
Autor: Martina Čermáková
Naplněnou tortillu smotejte.
Autor: Martina Čermáková
Tortillu pevně smotejte.
Autor: Martina Čermáková
Tortillu pevně smotejte a její kraje zahněte.
Autor: Martina Čermáková
Naplněnou tortillu nechte ještě z obou stran prohřát na grilu.
Autor: Martina Čermáková
Prohřátou tortillu už můžete nakrájet a servírovat.
Autor: Martina Čermáková
Naplněnou tortillu nakrájejte na čtyři kousky a můžete servírovat.
Autor: Martina Čermáková
Naplněnou tortillu nakrájejte na čtyři kousky a můžete servírovat.
Autor: Martina Čermáková
Grilovaná jehněčí kofta s tahini omáčkou v tortille
Autor: Martina Čermáková
Grilovaná jehněčí kofta s tahini omáčkou v tortille
Autor: Martina Čermáková