náhledy
Kombinace světlého a tmavého kuřecího masa (z prsou a stehen) vytvoří spolu s jarní kopřivovou nádivkou na řezu rolády krásnou mozaiku.
Autor: FTV Prima
Jarní nádivka podle Pohlreicha, kterou nikdo nenechá
Autor: FTV Prima
Kuřecí závitky s jarní nádivkou, kterou nikdo nenechá.
Autor: FTV Prima
Jarní salát s mladými listy pampelišek a ředkvičkami podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: FTV Prima
Slaninu pokrájejte na kostičky.
Autor: FTV Prima
Půlku cibule pokrájejte nadrobno.
Autor: FTV Prima
Slaninku spolu s cibulí orestujte na pánvičce, mezitím pokrájejte suchou housku na drobné kostičky.
Autor: FTV Prima
Pokrájenou housku v misce osolte a opepřete.
Autor: FTV Prima
Přidejte ještě špetku muškátového květu a promíchejte,
Autor: FTV Prima
K ochucené housce přidejte osmahnutou slaninu s cibulí.
Autor: FTV Prima
Do pánve můžete přidat trochu vody, odvařit, co se mírně přichytilo a také přidat do misky k housce.
Autor: FTV Prima
Pak housku zalijte přiměřeným množstvím smetany.
Autor: FTV Prima
Přidejte vršky nebo lístky čerstvých mladých kopřiv a zlehka promíchejte.
Autor: FTV Prima
Do nádivky patří pro odlehčení také sníh z bílků.
Autor: FTV Prima
Vyšlehejte sníh ze dvou bílků a přidejte ho k nádivce, odlehčí ji.
Autor: FTV Prima
Promíchejte velmi zlehka a nádivka je připravená.
Autor: FTV Prima
Nádivku použijte jako náplň do masové rolády, zbylou může v zapékací mističce upéct v troubě spolu s masem.
Autor: FTV Prima
Kuřecí roládu s nádivkou podávejte třeba se salátem z cherry rajčátek a máte lehké jarní jídlo, na Velikonoce jako dělané.
Autor: FTV Prima