VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

  0:19aktualizováno  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem slaniny, zjemněná smetanou a skvěle dochucená kořením, bylinkami i šťávou z masa.

Zkuste ji třeba podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude v nedělním premiérovém vydání pořadu Tak vaří šéf! v podvečer na Primě připravovat jarní menu. Což je týden před Velikonocemi jasné nahrání na smeč.

Polopaticky vás naučí připravit nejen skvělé kuřecí závitky (další inspirace na roládu zde) s opravdu dobrou nádivkou, ale i svěží jarní salát s listy mladých pampelišek a ředkvičkami. Zjistíte také, jak upéci mléčné jehněčí v solné krustě či připravit luxusní dezert z čerstvých jahod. Chcete-li případně zkusit šéfův recept na kůzlečí roládu, najdete ho zde.

Jak na nádivku s čerstvými kopřivami, krok za krokem

Základem je samozřejmě ne úplně čerstvé pečivo nakrájené na kostičky, které v misce dochutíte solí a pepřem, s citem přidejte i trošku muškátového květu.

Fotogalerie

Pak přidejte na kostičky pokrájenou kvalitní slaninu, osmahnutou na pánvičce spolu s najemno nasekanou cibulí. Ve videu najdete tip, jak dostat z pánvičky do nádivky veškerou cennou šťávu, chuť a vůni.

Promíchejte, pečivo ještě zalijte smetanou, která nádivku zjemní, a přidejte lístečky či vršky mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a nádivku máte připravenou. Třeba na kuřecí roládu.

Kuřecí maso je totiž nejen nejdostupnější a lehké, ale nabízí také možnost kombinace bílého masa kuřecích prsou a tmavého masa kuřecích stehen v jedné porci, Spolu s nádivkou a čerstvými kopřivami vytvoří na řezy z takové rolády efektní mozaiku. Takže klidně jděte do kuřete i na Velikonoce.

A pokud byste si nevěděli rady, jak roládu zavázat, popis fíglů pro práci s kuchyňským provázkem najdete v článku zde i s videem:

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Další z rubriky

Nepusťte zloděje do bytu. Balkon zamkněte, na okna nalepte fólie

Bezpečnostní fólie v sobě skrývá obrovské překvapení pro zloděje. Jakmile...

Najít příbytek vybílený zloději si jistě nepřeje nikdo. Z policejních statistik však vyplývá to, že až 95 % pachatelů...

Pohlreich griluje levné hovězí hrudí v suché marinádě jako Texasan

Neočekávejte maso křehké jako z bifteku

Ke grilování není třeba vždy používat jen ty nejdražší a nejjemnější kousky. Šéfkuchař v dalším dílu primácké show...

Terasa na terčích zabrání při poruše nákladné rekonstrukci

Terče je možné použít i pro dřevěné podlahy.

Terasové terče jsou robustní polypropylenové podstavce, které umožňují suchou pokládku teras, balkonů a plochých...

Najdete na iDNES.cz