VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

  0:19aktualizováno  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem slaniny, zjemněná smetanou a skvěle dochucená kořením, bylinkami i šťávou z masa.

Zkuste ji třeba podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude v nedělním premiérovém vydání pořadu Tak vaří šéf! v podvečer na Primě připravovat jarní menu. Což je týden před Velikonocemi jasné nahrání na smeč.

Polopaticky vás naučí připravit nejen skvělé kuřecí závitky (další inspirace na roládu zde) s opravdu dobrou nádivkou, ale i svěží jarní salát s listy mladých pampelišek a ředkvičkami. Zjistíte také, jak upéci mléčné jehněčí v solné krustě či připravit luxusní dezert z čerstvých jahod. Chcete-li případně zkusit šéfův recept na kůzlečí roládu, najdete ho zde.

Jak na nádivku s čerstvými kopřivami, krok za krokem

Základem je samozřejmě ne úplně čerstvé pečivo nakrájené na kostičky, které v misce dochutíte solí a pepřem, s citem přidejte i trošku muškátového květu.

Fotogalerie

Pak přidejte na kostičky pokrájenou kvalitní slaninu, osmahnutou na pánvičce spolu s najemno nasekanou cibulí. Ve videu najdete tip, jak dostat z pánvičky do nádivky veškerou cennou šťávu, chuť a vůni.

Promíchejte, pečivo ještě zalijte smetanou, která nádivku zjemní, a přidejte lístečky či vršky mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a nádivku máte připravenou. Třeba na kuřecí roládu.

Kuřecí maso je totiž nejen nejdostupnější a lehké, ale nabízí také možnost kombinace bílého masa kuřecích prsou a tmavého masa kuřecích stehen v jedné porci, Spolu s nádivkou a čerstvými kopřivami vytvoří na řezy z takové rolády efektní mozaiku. Takže klidně jděte do kuřete i na Velikonoce.

A pokud byste si nevěděli rady, jak roládu zavázat, popis fíglů pro práci s kuchyňským provázkem najdete v článku zde i s videem:

Autor:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

KVÍZ: Otestujte se, co víte o jarní přírodě v Česku

Co víte o naší jarní přírodě? Úplně postačí, pokud se v ní umíte chovat. Víte...

Nemusíte být zrovna kovaní zoologové nebo odborníci přes tuzemskou flóru, nikdy ovšem nevíte, kdy se vám může vědění o...

Další z rubriky

Údržbu domova zvládnou Češi z velké části svépomocí, ukázal průzkum

Drobné opravy většinou zvládáme sami.

Na práci řemeslníků dovedou Češi výrazně ušetřit. Více než polovina lidí by se totiž sama pustila například do zbourání...

První potravinová banka má vlastní kuchyni. Učí připravovat zeleninu

Zaměstnanci a dobrovolníci se chystají zavařovat jablka na štrúdl.

Potravinová banka z obchodů získá hromady lilků či brokolice. Jenže potřební lidé, kteří si tam chodí pro potraviny,...

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Najdete na iDNES.cz