iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Provázek podvlečte pod masem.
Marek Burza
První uzlík
Marek Burza
Začněte motat našikmo. Než provázek podvléknete, přidržte si ho na podložce, aby se nepovoloval.
Marek Burza
Až dojdete na konec šálu, postupujte křížem zpět stejným způsobem.
Marek Burza
Nakonec ho ustřihněte a zavažte.
Marek Burza
Kdo si chce s masem pohrát, může v podélném směru maso ovázat i na bocích. Dosáhne ještě pravidelnějšího tvaru.
Marek Burza
U složitějšího způsobu si na ruce uděláte smyčku, kterou navléknete na maso.
Marek Burza
Detail smyčky
Marek Burza
Tento způsob má tu výhodu, že po upečení provázek jen přestřihnete a snadno odmotáte.
Marek Burza
Zdeněk Marcín z Prakulu vysvětluje, jak zacházet s kuchyňským provázkem.
Autor:
Petr Čuban
,
iDNES.cz
Používejte jen přírodní kuchyňský provázek.
Marek Burza
Provázek si dejte do misky, hrnku nebo kastrolku, aby se snadno odvíjel.
Marek Burza
Související články
PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka
PORADNA: Jak na výborný domácí chleba krok za krokem
Jak se vaří ve škole, kde si děti přidávají i nenáviděné ledvinky
VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte