náhledy
Vepřové kotlety v jablečné marinádě podle Pohlreicha
Autor: Prima TV
Při krájení vepřových kotlet veďte řez vždy mezerou mezi kostmi, mělo by to jít bez problémů, Ve spodní části se ovšem bez sekáčku neobejdete.
Autor: Prima TV
Nakrájené vepřové kotletky by měly být pěkně kompaktním kusem masa.
Autor: Prima TV
Aby se kotlety na grilu nekroutily, nařízněte je v krajích.
Autor: Prima TV
Podle potřeby srovnejte maso dlaní na rovnoměrnou výšku.
Autor: Prima TV
A kotletu pěkně srovnejte, aby byla kompaktní.
Autor: Prima TV
Marinádu připravte z jablečného džusu.
Autor: Prima TV
Přidejte čerstvě namletý pepř, sůl a sójovou omáčku.
Autor: Prima TV
Nakonec přisypte ještě zhruba lžíci hnědého nerafinovaného cukru a marinádu promíchejte, aby se sůl a cukr rozpustily.
Autor: Prima TV
Minimálně na hodinu vložte maso do připravené marinády. klidně ho ale nechte marinovat i přes noc.
Autor: Prima TV
K masu v marinádě přidejte ještě pokrájenou cibuli, misku přikryjte a dejte do ledničky.
Autor: Prima TV
Oloupané jablko či jablka nakrájejte na kostky.
Autor: Prima TV
Kostky jablek pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Autor: Prima TV
Na pánvičce rozehřejte kousek másla.
Autor: Prima TV
Jablka prosypte hnědým cukrem.
Autor: Prima TV
Cukr se spojí s máslem, rozpustí se a postupně zkaramelizuje.
Autor: Prima TV
Vepřové kotletky vytáhněte z marinády.
Autor: Prima TV
Kotlety vysušte ubrouskem, kousky cibule oberte, aby se na grilu nepřipalovala.
Autor: Prima TV
Namarinované kotlety vožte na rozpálený gril a přikryjte.
Autor: Prima TV
Jablka průběžně prohazujte, aby se nepřipálila.
Autor: Prima TV
Pokud na kotletách ještě zůstal nějaký ten kousek cibule, raději ho seberte.
Autor: Prima TV
Gril s kotletami přikryjte, kotlety otáčejte jen jednou.
Autor: Prima TV
Hotová zkaramelizovaná jablka nádherně voní.
Autor: Prima TV
Hotové kotletky včas sundejte z grilu.
Autor: Prima TV
Kotlety naservírujte na talíř, pak přidejte zakaramelizované jablečné kostky z pánve.
Autor: Prima TV