náhledy
Hroznová jádra obsahují velké množství vitamínů A, B, E a C, stopových prvků, minerálů, fosforu, jódu, vápníku, draslíku, hořčíku a železa.
Autor: Shutterstock
Dýňová semínka jsou jako cenný zdroj živin známá.
Autor: Shutterstock
Jablečné jádřince lze použít na domácí výrobu jablečného octa, který využíjete v kuchyni i v kosmetice.
Autor: Shutterstock
Papájová jádra jsou po usušení a rozemletí výbornou alternativou pepře, navíc bohatou na živiny.
Autor: Shutterstock
Prášek z usušwné avokádové pecky se dá výborně použít jako posyp na snídaňové müsli, nebo si ho můžete přimíchat do smoothie.
Autor: Shutterstock
Pecka z avokáda či jadérka z papáji určitě nevyhazujte, dají se usušit a skvěle využít v kuchyni.
Autor: Profimedia.cz