Ovoce a zelenina jsou vynikajícím zdrojem živin, to všechny dobře víme, vždyť nám to říkali už ve školce. Ale víte, že jsou superzdravá i jejich jadérka?
Ano, ta jadérka, která nás občas přímo dohánějí k šílenství, když se je snažíme mermomocí vypreparovat, abychom je nesnědli. Přitom se v nich ukrývá síla reprodukce – tedy zrození, růst, energie a vitalita. Některá vám budou chutnat víc, jiná méně. Konzumovat je lze sušená, restovaná a osolená.
Jiná zpracujete a jejich sílu využijete jinak, třeba na výrobu domácího kondicionéru na vlasy. Aby vám semínka vydržela, je dobré je zhruba 2 hodiny sušit při 50 °C v troubě nebo asi 3 dny na vzduchu. Tak snadné to je. A na která se vyplatí se vrhnout, a co za cenné živiny se v nich skrývá?