Šéfkuchař Emanuele Ridi s italským producentem rýže carneoli a bedýnkou malých cuketek s květy
Risotto con zucchine neboli rizoto s cuketkami
Fritovaný kapr po italsku je vhodný i pro bezlepkovou dietu. Na obalení rybího masa se totiž používá rýžová mouka, která je přirozeně bezlepková a navíc do sebe tolik nenatahuje tuk.
Cibuli nakrájejte nadrobno.
Prima TV
Přidejte kousek másla.
Prima TV
Cuketa by měla být co nejmenší, aby neměla velká semínka.
Prima TV
Cuketky nakrájejte na kostičky.
Prima TV
Na každého strávníka počítejte s hrstí rýže, kterou přidejte na zpěněnou cibulku.
Prima TV
Přidejte zeleninový vývar, na každou hrst rýže jednu naběračku.
Prima TV
Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
Prima TV
Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
Prima TV
Hrnec přikryjte pokličkou, aby se rýže podusila.
Prima TV
Květy zbavte pestíku a pokrájejte na kousky.
Prima TV
Květy přidejte do hrnce.
Prima TV
Průběžně ochutnávejte.
Prima TV
Zbaštit se dá i čerstvý květ cukety.
Prima TV
Květ, na který budete rizoto na talíři servírovat, na jedné straně roztrhněte a zbavte pestíku.
Prima TV
Květ, na který budete rizoto na talíři servírovat, na jedné straně roztrhněte a zbavte pestíku.
Prima TV
Do rizota přistrouhejte tvrdý sýr grana padano nebo parmazán.
Prima TV
Rizoto pořádně energicky promíchejte, aby získalo krémovitou konzistenci.
Prima TV
Správně udělané italské rizoto by měl mít kašovitou konzistenci.