iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Italské rizoto musí být hodně tekuté.
Marek Burza
Vyzkoušejte uplatnit nasbírané hříbky při přípravě italského rizota.
Marek Burza
Šéfkuchař František Maděra
Marek Burza
Rýže Arborio. Na porci je asi 100–150 gramů.
Marek Burza
Nadrobno nakrájejte šalotku.
Marek Burza
Zpěňte na olivovém oleji, přidejte i česnek a tymián.
Marek Burza
Opražte i rýži, podlijte vínem, až se vyvaří alkohol podlijte vývarem jen tak, aby sotva překrýval rýži.
Marek Burza
Mezitím si nahrubo nakrájejte houby.
Marek Burza
Lehce je orestujte společně s tymiánem a česnekem.
Marek Burza
Pak je vmíchejte do téměř měkkého rizota.
Marek Burza
Související články
Mikrokurzy italského vaření zvládnete v práci během obědové přestávky
Připravte si letní rizoto podle Kateřiny Cajthamlové. Rychlé a dietní
VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem
Nakupte kroupy na vánočního kubu. Lehkou verzi, aby klouzal do krku