náhledy
Pan Ondra soudí, že ženy mají vyvinutější chuťové smysly. I proto chce výběr receptury svěřit jim.
Autor: Radomír Dohnal
Vybavení minipivovaru je téměř totožné s tím, co používají i malí domovařiči.
Autor: Radomír Dohnal
Nejdůležitější nádobou je vystírací a rmutovací kotel. Po scezení slouží jako chmelovar a chlazení.
Autor: Radomír Dohnal
Slad a chmel je zapotřebí někam složit, stejně jako ve velkém pivovaru. Jen kvasnice patří do lednice.
Autor: Radomír Dohnal
Ruční mlýnek? Po dvaceti kilech byste necítili ruce, proto jej pohání vrtačka.
Autor: Radomír Dohnal
Cezovací nádoba slouží v další fázi výrobního procesu jako kvasná káď.
Autor: Radomír Dohnal
Experimentální pivo z první várky. Je mladé, a proto je zakalené, kvasnice ještě řádně neklesly.
Autor: Radomír Dohnal
Pít či nepít? Pan Ondra má pivo rád, ale upřednostňuje jeho vychutnávání před prostým hašením žízně.
Autor: Radomír Dohnal
„Ještě pořád to není ta chuť, co jsem si představoval…“
Autor: Radomír Dohnal
Vyrobené pivo je nepasterizované a nefiltrované, takže má omezenou dobu spotřeby. Proto radši malé sudy, které se rychle vytočí, a pivo zůstane pořád v nejvyšší kvalitě.
Autor: Radomír Dohnal
Dělat pivo je možná zábava, ale za dobrým pivem stojí spousta práce a zkušeností.
Autor: Radomír Dohnal