Burger, který potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Bude se líbit nejen dospělým, ale i dětem.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Ingredience k přípravě dětských i dospěláckých burgerů
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Mrkev nakrájejte na slabé nudličky.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Stejně tak krájejte i řepu.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Obří bramborové hranoly pokapejte olejem a osolte.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Zabalte do alobalu a dejte na mřížku péct na asi 50 stupňů zhruba10 minut.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Po „udušení“ brambor je přesuňte na rozpálenou pánev a dosmažte do barvy.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Hranoly průběžně kontrolujte.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Proužky řepy i karotky zakápněte šťávou z limety.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Oboje trochu osolte a zakápněte lehce olejem.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Do žloutků za stálého míchání přilévejte pomalu 4 dcl oleje a vymíchejte v krémovou konzistenci.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Klíčky červené řepy na ozdobu
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Majonéza z červené řepy, kari majonéza a rozmačkané avokádo
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Bulky podélně rozkrojte a pomocí tvořítka anebo skleničky vykružte v horní části bulek kloboučky.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Mleté hovězí maso dochuťte troškou sójové omáčky.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Pomocí tvořítka vytvarujte burgery.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Uprostřed placek udělejte prstem důlek, aby se maso uprostřed nenafouklo. Po ugrilování se totiž maso vyrovná do rovnoměrného tvaru.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Že jsou burgery hotové, poznáte podle toho, že se z roštu odlepí a v jádru masa je 72 stupňů, zejména ohlídejte u burgerů pro děti.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Na burgery vložte čedar a nechte ho 10 až 20 sekund v grilu rozpustit.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Až se po pár sekundách opraží bulky, může se začít servírovat.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Na spodní část bulky dejte majonézu z červené řepy a vedle kari majonézu.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Téměř hotová sestava
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Do otvoru nandejte salát z řepy a mrkve. Dozdobte klíčky červené řepy a zaklopte vykrojeným kloboučkem.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Jan Horký a David Valíček
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Trhané farmářské kuře v rajčatové omáčce na indickém chlebu naan
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril