Do žloutků za stálého míchání přilévejte pomalu 4 dcl oleje a vymíchejte v krémovou konzistenci.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Klíčky červené řepy na ozdobu
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Majonéza z červené řepy, kari majonéza a rozmačkané avokádo
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Bulky podélně rozkrojte a pomocí tvořítka anebo skleničky vykružte v horní části bulek kloboučky.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Mleté hovězí maso dochuťte troškou sójové omáčky.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Pomocí tvořítka vytvarujte burgery.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Uprostřed placek udělejte prstem důlek, aby se maso uprostřed nenafouklo. Po ugrilování se totiž maso vyrovná do rovnoměrného tvaru.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Že jsou burgery hotové, poznáte podle toho, že se z roštu odlepí a v jádru masa je 72 stupňů, zejména ohlídejte u burgerů pro děti.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Na burgery vložte čedar a nechte ho 10 až 20 sekund v grilu rozpustit.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Až se po pár sekundách opraží bulky, může se začít servírovat.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Na spodní část bulky dejte majonézu z červené řepy a vedle kari majonézu.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Téměř hotová sestava
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Do otvoru nandejte salát z řepy a mrkve. Dozdobte klíčky červené řepy a zaklopte vykrojeným kloboučkem.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Jan Horký a David Valíček
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Trhané farmářské kuře v rajčatové omáčce na indickém chlebu naan
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Burger, který potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Bude se líbit nejen dospělým, ale i dětem.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Ingredience k přípravě dětských i dospěláckých burgerů
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Mrkev nakrájejte na slabé nudličky.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Stejně tak krájejte i řepu.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Obří bramborové hranoly pokapejte olejem a osolte.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Zabalte do alobalu a dejte na mřížku péct na asi 50 stupňů zhruba10 minut.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Po „udušení“ brambor je přesuňte na rozpálenou pánev a dosmažte do barvy.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Hranoly průběžně kontrolujte.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Proužky řepy i karotky zakápněte šťávou z limety.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Oboje trochu osolte a zakápněte lehce olejem.
Lukáš Oujeský, Hoď to na gril