Flank steak s chimichurri a hořčičnou omáčkou
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Co budete potřebovat na flank steak
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
David Valíček a Jan Horký
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Založte chlebový kvásek z droždí, cukru, mouky a vody.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Kváskový základ důkladně rozmíchejte metličkou.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Kolečka dejte na rozpálený gril a nechte je tam asi 5 minut.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Chimichurri se neobejde bez oleje.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Opraženou cibulku před přidáním do chlebové mouky nakrájejte na drovné kousky.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Po promíchání se rovnoměrně vmísí do těsta.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Pro zachování čerstvosti bylinek použijte ostrý nůž a posekejte je pouze jednou.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Celou chilli papričku lehce zakápněte slunečnicovým olejem, osolte a dejte na chvilku do grilu, aby na slupce vznikla jen lehká spálenina.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Omáčku nakonec důkladně promíchejte a nechte propojit všechny chutě.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Postupně do majonézy vmíchejte slunečnicový olej.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Výsledkem je hustá krémová konzistence.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Při vyklopení nakynutého těsta je důležité mít vál dostatečně posypán moukou.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Chleba vypracujte v šišku, lehce uprostřed nařízněte a před vložením na gril těsto pomažte vodou se solí, stejně tak po jeho upečení.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Stabilní teplota v grilu by měla být mezi 200 až 250 stupni, do kterého vložte nahřát pizza kámen, který také dostatečně posypte moukou.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Flank steak nejprve rozkrojte po vlákně napůl, podle toho, jak silný kousek jste koupili. Abyste dosáhli rovnoměrného ugrilování, je potřeba ho pak ještě jednou šikmým řezem rozpůlit.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Steaky před vložením na rozpálený litinový rošt osolte a opatrně pomažte olejem.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Grilujte je při teplotě 250 stupňů přímou metodou.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Steaky grilujte z každé strany 1 až 2 minuty, záleží na požadovaném stupni propečení.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Flank steak nařežte zešikma na tenčí plátky.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Na chléb naneste hořčičnou majonézu.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril
Pak přidejte maso a nahoru chimichurri.
Autor: Lukáš Oujeský, Hoď to na gril