náhledy
Na jednoho strávníka počítejte zhruba s 200 gramy vepřové panenky.
Autor: Martina Čermáková
Ingredience potřebné na přípravu jamajských jerky špízů.
Autor: Martina Čermáková
Marinádu připravte v mixéru.
Autor: Martina Čermáková
Začněte olivovým olejem, pak přidejte další ingredience.
Autor: Martina Čermáková
Zázvor oloupejte a pokrájejte na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Čerstvé bylinky přidejte bez tvrdých stonků, přihoďte i veškeré koření a pečlivě vše rozmixujte.
Autor: Martina Čermáková
Maso pokrájejte na kostky.
Autor: Martina Čermáková
Cibuli pokrájte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé kousky.
Autor: Martina Čermáková
K masovým kostkám a pokrájené zelenině přidejte připravenou marinádu.
Autor: Martina Čermáková
Maso i zeleninu s marinádou pečlivě promíchejte a dejte alespoň na hodinku odpočinout.
Autor: Martina Čermáková
Kukuřici pokrájejte na špalíčky, potřete olivovým olejem a posolte.
Autor: Martina Čermáková
Kukuřici i špízy vkládejte až na rozpálený gril.
Autor: Martina Čermáková
Namarinované maso a zeleninu střídavě napíchejte na špejle, které můžete předem namočit do vody, aby se při grilování tolik nepálily.
Autor: Martina Čermáková
Kukuřici i špízy otáčejte a hlídejte.
Autor: Martina Čermáková
Tymián můžete pěstovat za oknem či na bylinkové zahrádce, jako v pražském hotelu Kempinski.
Autor: Martina Čermáková
Grilované jerky špízy chutnají v kombinaci s grilovanou kukuřicí úžasně.
Autor: Martina Čermáková