náhledy
Chateaubriand steak s hruškovou omáčkou
Autor: Pavel Vítek
Základní suroviny k upečení chateaubriandu: střední svíčková, hrušky, pálenka, máslo a bylinky
Autor: Pavel Vítek
Olej necháme dostatečně rozehřát a maso v něm orestujeme ze všech stran.
Autor: Pavel Vítek
Rozpuštěným máslem budeme maso asi dvě minuty přelívat, aby mělo správnou chuť bylinek a česneku, dokud nezíská pěkně opečenou kůrku.
Autor: Pavel Vítek
V pánvi orestujeme cibuli, trochu osolíme a přidáme plátky nakrouhané hrušky a za občasného míchání je necháme zkaramelizovat.
Autor: Pavel Vítek
Pak přidáme deci hruškového destilátu a zaflambujeme.
Autor: Pavel Vítek
Alkohol necháme vyvařit a přidáme lžíci hruškového džemu a pro výraznější chuť přidáme ještě trošku pálenky a opět zaflambujeme.
Autor: Pavel Vítek
Omáčku nakonec necháme lehce zredukovat.
Autor: Pavel Vítek