iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Kozí sýr pokrájejte na kolečka, položte na mističku vytvořenou z alobalu, osolte a posypejte chilli.
Prima TV
Pak ještě zakápněte voňavým medem...
Prima TV
Rukolu pokrájejte do salátku s rajčetem, celé jídlo osvěží.
Prima TV
Rajče pokrájejte na kostičky, stejně jako opečenou cibuli...
Prima TV
Upečený lilek stáhněte z grilu a vysvoboďte z alobalu.
Prima TV
Veškerou měkkou dužinu lilku oškrábejte tak, aby vám zůstala jen slupka.
Prima TV
Dužinu pečeného lilku stejně jako pečených koleček rajčat, nasekejte najemno.
Prima TV
Slupku lilku pokrájejte na kostičky a přidejte k dužině.
Prima TV
Směs lilku, pečených rajčat i cibule promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Prima TV
Lilkovou směs servírujte se salátem z rukoly a rajčat a grilovaným kozím sýrem.
Prima TV
Lilek se zapečeným kozím sýrem
Prima TV
Lilek na vnitřní ploše pokrájejte nožem (jako špekáčky před pečením).
Prima TV
Pak lilek osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem, který do jeho dužiny pěkně rozetřete.
Prima TV
Přidejte trochu chilli papriček a pár lístků tymiánu.
Prima TV
Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.
Prima TV
Půlky lilku přiklopte k sobě...
Prima TV
... a pečlivě zabalte do alobalu jako jeden kus.
Prima TV
Poté dejte péct na rozpálený gril zhruba na dvacet minut.
Prima TV
Plátky cibule pokapejte olejem a dejte opéct.
Prima TV
Související články
Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami
VIDEO: Lilek zapečený s mozarellou si zamilujete, přesvědčí vás Ital
VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta
Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka