náhledy
Nejen chuť jižní Itálie, ale i tradiční produkty našich farmářů přináší páteční a sobotní farmářský trh na náměstí Jiřího z Poděbrad, po oba dny od osmé ranní do devíti večer. V pátek dopoledne z čerstvé křehké zeleniny, voňavého pečiva, hříbků i masa a uzenin přecházel zrak i čich. Lákala i italská mozzarela, párečky, víno, ryby nebo bio džemy.
Autor: Martina Čermáková
Na Jiřího z Poděbrad vylezete z metra a farmářský trh máte před sebou jako na dlani. Stánky zahalené do hnědé patří italským farmářům, ostatní jsou "našich". Čeští farmáři budou po oba dny prodávat do šesti večer, Italové by měli zůstat až do devíti.
Autor: Martina Čermáková
Prodávat potravinové výrobky ze své farmy ve středomořské oblasti Campania přijelo do Prahy 13 italských rodin. Nabízejí mj. typické italské uzeniny, vlastnoručně zpracované a naložené ryby (vpravo tuňák v olivovém oleji).
Autor: Martina Čermáková
Nejrůznější druhy italských sýrů
Autor: Martina Čermáková
Čtvrt kila pravé mozzarely (115 korun) dovezené přímo z Itálie, to za uchutnání stojí. Ať máte srovnání s tou ze supermarketu...
Autor: Martina Čermáková
Kdo miluje čerstvou italskou pastu (tedy těstoviny), ten si také přijde na své. Tedy pokud na to má.
Autor: Martina Čermáková
V italské nabídce najdete takové lahůdky jako třeba čokoládovo-fíkový džem nebo pomerančovou marmeládu k masu a sýrům.
Autor: Martina Čermáková
Ochutnat můžete italské víno, olivový olej i rajčatovou šťávu.
Autor: Martina Čermáková
U italských stánků (s hnědou plachtou) se ptejte na cokoliv, co vás zajímá. Italové mají k ruce sličné tlumočnice, případně sympatické mladé tlumočníky a snaží se na všechno odpovědět.
Autor: Martina Čermáková
Italové přivezli ochutnat ovocné džemy i sušené fíky.
Autor: Martina Čermáková
U některých italských stánků lze i ochutnávat a všude lze promluvit i s farmáři. Nevládnete-li italštinou, mají po ruce mladé tlumočníky.
Autor: Martina Čermáková
Italská nabídka bioproduktů je poměrně luxusní, nechybí ani olivový olej z několika různých farem.
Autor: Martina Čermáková
Italské bio produkty nepatří pro našince k nejlevnějším.
Autor: Martina Čermáková
Italské bio produkty od farmářů z oblasti Cilenta: od ovocných džemů bez konzervantů (obsahují jen daný druh ovoce, cukr a citron) po zeleninu naloženou v olivovém oleji.
Autor: Martina Čermáková
Ryby od italských farmářů, lovené v noci do sítí, konzervované jen mořskou solí...
Autor: Martina Čermáková
Džemy nabízejí i čeští farmáři, můžete si i zamlsat, nabídka koláčů a dortů je také zajímavá.
Autor: MaČ
Pro Pražany je asi nejzajímavější komoditou farmářských trhů čerstvá zelenina. Tak čerstvá a křehká, že na takovou v supermarketu narazíte jen těžko.
Autor: Martina Čermáková
Pokud chcete nakoupit opravdu krásnou zeleninu, zaběhněte na Jiřák hned v sobotu dopoledne.
Autor: Martina Čermáková
Krásná voňavá a čerstvá bazalka. Co nespotřebujete hned, můžete si uskladnit v mrazáku nebo usušit.
Autor: Martina Čermáková
Pořád ještě se prodávají i čerstvé jahody, maliny a ostružiny.
Autor: Martina Čermáková
Pražáci vyrážejí na trh s košíky i taškami z Ikei.
Autor: Martina Čermáková
Nabídka čerstvých bylinek
Autor: Martina Čermáková
Kdo se nedostane na houby do lesa, může vyrazit na trh. Kromě tradičních žampionů dostane i lišky nebo pravé hřiby.
Autor: Martina Čermáková
Kdo se nedostane na houby do lesa, může vyrazit na trh. Kromě tradičních žampionů dostane i lišky nebo pravé hřiby.
Autor: Martina Čermáková
Na Jiřáku se dá na trhu koupit i zvěřina či vyzrálé hovězí.
Autor: Martina Čermáková
Dýně hokaido, lilek, cukety, kedlubny... Vše za poměrně rozumné ceny.
Autor: Martina Čermáková
Uzenáři prodávají svoje zboží pěkně chlazené a netají podíly masa.
Autor: MaČ
Farmáři nabízejí čerstvé řezané květiny, sýry a pečivo z malých pekáren.
Autor: MaČ
Posilnit se na místě můžete třeba haluškami nebo farmářskými brambory.
Autor: Martina Čermáková