náhledy
Z dužniny se vaří i krémová dýňová polévka
Autor:
V anglicky mluvících zemích patří k Halloweenu i typické koláče a cukrovinky
Autor:
Dýňovou náplň můžete použít i na koupený korpus, stačí ho i s náplní dopéct
Autor:
Do dýně můžete vyřezat cokoliv, fantazii se meze nekladou
Autor:
Do dýně můžete vyřezat cokoliv, fantazii se meze nekladou
Autor:
Do dýně můžete vyřezat cokoliv, fantazii se meze nekladou
Autor:
Do dýně můžete vyřezat cokoliv, fantazii se meze nekladou
Autor:
Dýňovou náplň můžete použít do štrůdlu místo tradičních jablek
Autor:
Dýňovou náplň můžete použít do štrůdlu místo tradičních jablek
Autor:
Jaký strašidelný motiv do dýně vyřežete, to je jen na vás
Autor:
V anglicky mluvících zemích patří k Halloweenu i typické koláče a cukrovinky
Autor:
Vydlabanou dýňovou dužninu a vyřezané kousky zbavené slupky můžete použít na náplň do koláče či závinu
Autor: Martina Čermáková
V pražské Botanické zahradě mají s dlabáním dýní bohaté zkušenosti a ochotně je předávají dál
Autor: www.botanicka.cz
V pražské Botanické zahradě mají s dlabáním dýní bohaté zkušenosti a ochotně je předávají dál
Autor: www.botanicka.cz
V pražské Botanické zahradě mají s dlabáním dýní bohaté zkušenosti a ochotně je předávají dál
Autor: www.botanicka.cz
S dětmi si můžete zajít vydlabat dýni do Botanické zahrady v Praze
Autor: www.botanicka.cz
S dětmi si můžete zajít vydlabat dýni do Botanické zahrady v Praze
Autor: www.botanicka.cz
S dětmi si můžete zajít vydlabat dýni do Botanické zahrady v Praze
Autor: www.botanicka.cz
Na rozsvícení dýně můžete použít svíčku. Šetrnější (pro dýni) je ale osvětlení s LEDkami, například vánoční řetěz
Autor: Martina Čermáková
Dýňová semínka nevyhazujte. Omytá a lehce opražená chutnají jako oříšky
Autor: Martina Čermáková
1/ Na dýni si nejprve lehce předkreslete linie, které budete vyřezávat. Stačí obyčejnou tužkou
Autor: Martina Čermáková
2/ Nejprve odřízněte vrchní část dýně, která bude sloužit jako poklop
Autor: Martina Čermáková
3/ Silnou dužninu dýně prořezávejte zešikma, aby měl poklop zkosené okraje a nepropadával se dovnitř
Autor: Martina Čermáková
4/ Lžící z tvrdého kovu poklop zbavte měkké rosolovité dužniny se semeny
Autor: Martina Čermáková
5/ Z vnitřku dýně nejprve vyberte vláknitou, místy i rosolovitou, volně uloženou hmotu obsahující semena
Autor: Martina Čermáková
6/ Stejně důkladně jako poklop očistěte vnitřek dýně. Čím více dužniny vydlabete, tím lépe půjde dýně prosvítit
Autor: Martina Čermáková
7/ Pak můžete začít vyřezávat jednotlivé části obličeje, případně jiný motiv na boku dýně
Autor: Martina Čermáková
8/ Každý dílek po vyříznutí opatrně vyjměte
Autor: Martina Čermáková
9/ Nejlépe se dílky vyřezávají krátkým nožíkem na zeleninu, lehce viklavým pohybem
Autor: Martina Čermáková
Vydlabaná a vyřezaná dýně, čekající na osvětlení
Autor: Martina Čermáková
Dýně dnes koupíte nejen u stánků se zeleninou, ale i v některých supermarketech
Autor: