náhledy
Pavlova ve verzi s modrým lesním ovocem
Autor: archiv bytové restaurace NA FAŘE
Na Pavlova nepotřebujete moc ingrediencí...
Autor: Dan Materna, MAFRA
Pečlivě oddělte bílky od žloutků, žloutky můžete využít do krému.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Za stálého šlehání postupně přidejte cukr a nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Správná konzistence pěnové hmoty na Pavlovu
Autor: Dan Materna, MAFRA
Papír na pečení si přilepte na plech pomocí sněhové hmoty, na papír si podle talíře obkreslete kruh jako šablonu.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Do vymezeného kruhu navršte ušlehanou hmotu.
Autor: Dan Materna, MAFRA
"Sněhová hora" by měla být cca 4 až 6 centimetrů vysoká, určitá nepravidelnost k Pavlově patří. A korpus můžete dát na 80 minut péct.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Žloutky, cukr, mléko, smetanu, škrob a amaretto dejte do kastrolu a důkladně promíchejte.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Pak za stálého míchání vařte směs do zhoustnutí.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Na povrch krému pudinkovité konzistence přitiskněte potravinářskou fólii (nevytvoří se škraloup) a nechte ho vychladnout.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Upečenou Pavlovu nechte zchladnout, popraskání není na závadu. V nedokonalosti je krása.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Po vychladnutí Pavlovu opatrně přemístěte na podnos, aby se nerozpadla.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Do zchladlého krému lehce vmíchejte čerstvě ušlehanou šlehačku, aby se spojily v nadýchanou hmotu, a můžete servírovat.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Ať už zvolíte jakoukoliv ovocnou kombinaci, podle Dariny by neměla na Pavlově chybět dužnina mučenky, která kombinaci chutí ještě povýší.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Pavlova. Chuť kombinující sladkost sněhové pusinky, rafinovaného krému (případně čisté šlehačky) a čerstvého ovoce.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Pavlova, dezert nejen pro baletky...
Autor: Dan Materna, MAFRA
K načančaným uhlazeným dortům má Pavlova daleko, zato má jiné přednosti. A kouzlo nedokonalého.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Pavlova. Lehké nadýchané nic, na které nezapomenete...
Autor: Dan Materna, MAFRA