Na odměřování jednotlivých ingrediencí poslouží jednoduchá kuchyňská váha.
Marek Burza
Míchejte asi deset minut. Lze to však zvládnout i ručně pomocí vařečky.
Marek Burza
Než začnete zpracovávat vyzrálé těsto, důkladně si pomoučete vál.
Marek Burza
Po zrání těsto důkladně prohněťte a popřekládejte.
Marek Burza
Vytvarujte do bochníku podle tvaru, v jakém ho budete péct, a vložte do dokonale pomoučeného pedigového košíku. Střed zamáčkněte, protože ve střední části se při kynutí zdvihá víc.
Marek Burza
Jakmile vyzrálé těsto propracujete, umístíte ho do ošatky, zakryjete utěrkou a necháte asi 50 minut kynout.
Marek Burza
Chleby v kulatém nebo podlouhlém košíku.
Marek Burza
Bochníček po vykynutí vyklopený z ošatky
Marek Burza
Chleba pečte na pizza kameni.
Marek Burza
Na manipulaci s chlebem se hodí lopatka, která se prodává na pizzu.
Marek Burza
Když poklepete na kůrku a zvoní, je chleba hotový.