Květy sedmikrásek jsou asi nejdostupnější jedlé květy.
Martina Čermáková
Sedmikráska obecná (Bellis perennis)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Jemné a voňavé květy fialek mají využití ve sladké kuchyni.
Martina Čermáková
Piškotová roláda s violkovými květy
David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Violka trojbarevná (Viola tricolor)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Mladé kopřivy můžete podle Jany Vlkové nasekat v podstatě do čehokoliv a neuděláte chybu.
Martina Čermáková
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Mladý šťovík
Martina Čermáková
Šťovík kyselý (Rumex acetosa)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kytkožroutka Jana Vlková při sběru mladých lístků kyselého šťovíku
Martina Čermáková
Nastříhané lístky mladého šťovíku. Ideální do jarních salátů
Martina Čermáková
Kerblík lesní je také příbuzný s petrželí či celerem.
Martina Čermáková
Kerblík lesní (Anthriscum sylvestris)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Martina Čermáková
Kozlíček polní (Valerianella locusta) znáte jednoznačně pod obchodním názvem polníček.
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Martina Čermáková
Porost kozlíčku polního neboli polníčku
Martina Čermáková
Kokoška pastuší tobolka (Capsella bursa-pastoris), výborné jsou mladé lístky vyrůstající z přízemní růžice.
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Hluchavka nachová je další divokou bylinou, která kvete v jarním období a její květy jsou jedlé,
Jana Vlková, autorka Květinové kuchařky
Čerstvé lístky kerblíku mají osvěžující jemnou chuť mladé petrželové natě.
Martina Čermáková
Bršlice kozí noha v plné kráse, jedlá a výtečná (chutnající po mladé petrželce)
Martina Čermáková
Bršlice kozí noha (Aegopodium podagraria)
Ilustrace Pavly Dvorské pro Květinovou kuchařku, Smart Press