Základem receptu je mj. pěkný kousek vepřového bůčku, vejce a cukr.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Od masa ostrým nožem oddělíme kůži.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Kůži dáme na zhruba tři hodiny vařit do vody se lžičkou uzené soli.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Maso nakrájíme na kostky.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Maso nakrájíme na kostky.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Marinádu připravíme z třtinového cukru a rybí omáčky. (Podrobnosti v textu a ve videu.)
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Marinádu připravíme z třtinového cukru a rybí omáčky.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Maso s cukrem a rybí omáčkou pečlivě promíchejte a nechte pár hodin marinovat.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Zhruba po 3 hodinách vodu z uvařené kůže slijeme, budeme s ní podlévat namarinované maso.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Vařenou kůži nejprve zbavíme měkkých částí.
Autor: Pr
Vařenou kůži zbavíme měkkých částí.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Uvařenou očištěnou kůži pak dáme sušit do trouby při 60 °C.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Na dno hrnce nasypeme třtinový cukr, necháme ho rozpustit a ve vzniklém karamelu necháme zatáhnout marinované maso. Přidáme trochu asijské koncentrované karamelové omáčky, která dodá pokrmu pěknou tmavou barvu, promícháme a průběžně podléváme vývarem z kůže.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Vaříme do změknutí zhruba 20 minut, aby omáčka zhoustla. Na závěr přidáme dvě lžíce rybí omáčky.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Uvaříme vajíčka natvrdo (tedy vložíme je do vroucí vody a vaříme 10 minut). Uvařená vejce zchladíme ve studené vodě a oloupeme je.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Oloupaná vajíčka vcelku osmažíme v pánvi na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Oloupaná vajíčka vcelku osmažíme v pánvi na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Pak je vyjmeme a necháme okapat.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Do rozpáleného tuku rovnou na chvíli vložíme usušenou kůži.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Kůže začne v rozpáleném ruku okamžitě měnit tvar, barvu i konzistenci.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Během chvilky z ní vznikne světlý chips.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Usmažennou kůži vyndáme z oleje a necháme na ubrousku okapat.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Usmaženou kůži vyndáme z oleje a necháme na ubrousku okapat.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
A můžeme servírovat...
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Moderátor Receptáře ochutnává odlehčenou verzi vietnamské speciality.
Autor: Prima TV, Receptář prima nápadů
Bůček v karamelu s opečeným vejcem a chipsy z kůže.
Autor: Pr
Kuchař Luboš Rychvalský je specialista na vaření beze ztrát, vydal na toto téma i knížku receptů.
Autor: Pr