náhledy
Brusný kámen 1000/3000 používaný ve videu
Autor: Marek Neuman
Brusný kámen nejprve na 10 až 15 minut ponořte do do vody, dokud nepřestane vypouštět bubliny.
Autor: Marek Neuman
Úhel broušení zhruba poznáte tak, že „rozpůlíte“ palec nožem.
Autor: Marek Neuman
Opřením o podložku pak zjistíte správný úhel ostření.
Autor: Marek Neuman
Nůž ostřete na kameni pod úhlem 45 stupňů.
Autor: Marek Neuman
Ostřete, dokud se neobjeví otřepy.
Autor: Marek Neuman
Marek Neuman byl původní profesí kuchař, vášeň pro nože jej přivedla ke změně.
Autor: Marek Neuman
Poslední zkouška: nůž je ostrý, když snadno řeže papír.
Autor: Marek Neuman
Kontrola ostří
Autor: Marek Neuman
Marek Neuman při práci v brusířské dílně
Autor: Marek Neuman