náhledy
Předkrm Vitello tonnato
Autor: FTV Prima
Telecí kýta je sice jemná, ale dost suchá.
Autor: FTV Prima
Proto ji na noc kuchař naložil do slaného nálevu.
Autor: FTV Prima
Do nálevu můžete přidat i koření a bylinky.
Autor: FTV Prima
Místo, aby kýtu kuchař vařil ve vývaru, raději ji zavakuoval a vařil metodou sous-vide na 62 stupňů 135 minut.
Autor: FTV Prima
Vaření sous-vide je v současné době v restauracích stále populárnější. Kuchařům umožňuje připravit si dopředu více porcí najednou a pak už jen vydávat porce podle požadavku „na place“.
Autor: FTV Prima
Po uvaření má kýta pěknou růžovou strukturu.
Autor: FTV Prima
Začíná finišování. Napřed se oglazuje kýta olivovým olejem.
Autor: FTV Prima
Z plátků kýty vzniknou rolky naplněné tuňákovou majonézou.
Autor: FTV Prima