náhledy
Barbecue kotleta s konfitovanými mrkvemi a houbovou omáčkou
Autor: Pavel Vítek
Připravte si alespoň dvě kila vyzrálé vepřové kotlety s kůží.
Autor: Pavel Vítek
Kotlety nařízněte na větší kusy, s kostmi pomůže pilka na maso.
Autor: Pavel Vítek
Kůži na kotletě následně nařežte asi na centimetrové čtverečky a do mezer pečlivě vetřete dostatek soli.
Autor: Pavel Vítek
Kotlety vložte do grilu kůží ven, aby tuk z masa nekapal do deflektoru, ale protékal dovnitř masa.
Autor: Pavel Vítek
Teplotu kontrolujte v masité části kotlety.
Autor: Pavel Vítek
V jádru masa by měla mít kotleta teplota asi 60 °C.
Autor: Pavel Vítek
Z velkého kusu kotlety odkrojte jednu porci s kostí.
Autor: Pavel Vítek
Pokud by se vám nepodařil kus masa odkrojit nožem, pomozte si opět pilkou.
Autor: Pavel Vítek
Připravte si přílohu z mixu oranžové, žluté a fialové mrkve.
Autor: Pavel Vítek
Konfitování zeleniny se děje pomalu ve vysoké vrstvě oleje.
Autor: Pavel Vítek
Zkonfitované mrkve vyndejte z pánve, nechte okapat, a dejte zapéct na rošt grilu asi tři minuty z každé strany.
Autor: Pavel Vítek
Přidejte dvě vrchovaté lžíce hovězího vývaru a lžičku hrubozrnné dijonské hořčice.
Autor: Pavel Vítek
Po vyndání z grilu přelijte do misky, lehce rozmixujte tyčovým mixérem.
Autor: Pavel Vítek
Mrkve podávejte se zakysanou smetanou smíchanou s trochou olivového oleje, solí a pepřem.
Autor: Pavel Vítek